E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   19 травня у Донецькій облдержадміністрації відбулася чергова нарада під головуванням заступника голови ОДА Ю. Костюніної, в якій взяв участь начальник відділення НСПП в Донецькій області (Відділення) А. Хімчак.
    А. Хімчак повідомив, що наразі Відділення сприяє врегулюванню 11 конфліктних ситуацій та вирішенню 5 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) на підприємствах області. Особливу увагу приділено вугледобувним підприємствам. Так, за оперативними даними, станом на 18 травня заборгованість із заробітної плати на державних вугледобувних підприємствах склала 108,1 млн грн. Найбільша заборгованість має місце на ДП "Селидіввугілля" та ДП "ВК "Краснолиманська". Також, заборгованість існує й на недержавних вугледобувних підприємствах, зокрема у ТОВ "Орендне підприємство "Шахта імені святої Матрони Московської", де проводяться примирні процедури у рамках вирішення КТС(К). Причиною тривалого невирішення питання погашення зарплатних боргів на підприємстві є простій, у зв'язку з відсутністю ринків збуту продукції.
    Крім того, начальник Відділення поінформував про результати моніторингу стану соціально-трудових відносин (СТВ) у трудових колективах підприємств області.
    У свою чергу, заступник голови ОДА висловила вдячність фахівцям Відділення за проведену роботу та наголосила на необхідності подальшого моніторингу стану погашення заборгованості із заробітної плати на вугледобувних підприємствах та оперативного інформування щодо ускладнення стану СТВ на підприємствах галузі.