E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    10 березня у приміщенні Донецької облдержадміністрації відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Донецькій області (Відділення) А. Хімчака з заступником директора Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Т. Тараненко.
   Під час робочої зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар'єрів та основні показники діяльності підприємств галузі у 2018-2019 роках.
    Т. Тараненко поінформувала про кількість підприємств, обсяги реалізованої промислової продукції підприємствами галузі Донецької області, кількість штатних працівників, середню заробітну плату. Були обговорені також стан дебіторської та кредиторської заборгованості по державних вугледобувних підприємствах області.
     Під час зустрічі начальник Відділення повідомив про стан соціально-трудових відносин на підприємствах вугледобувної промисловості і розроблення кар'єрів, де упродовж 2018-2019 років Відділення сприяло вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), запобігало їх виникненню та здійснювало заходи щодо стабілізації стану СТВ під час проведення найманими працівниками акцій соціального протесту, страйків. Так, А. Хімчак зауважив, що в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) Відділення упродовж 2018 року перебувало 11 підприємств галузі, що на одне підприємство менше, ніж у 2019 році. Основними чинниками, які призвели до ускладнення стану соціально-трудових відносин були невиконання вимог законодавства про працю, а саме своєчасність виплати поточної заробітної плати та погашення заборгованості з неї. Крім того, упродовж 2018-2019 років Відділення сприяло вирішенню 2 КТС(К) на підприємствах вугледобувної промисловості, зокрема ДП "Селидіввугілля" та ДП "Мирноградвугілля". Здебільшого вимоги стосувалися своєчасності виплати заробітної плати, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом, спецвзуттям, виконання умов колективного договору.
    Учасники робочої зустрічі обговорили висновки та пропозиції щодо шляхів поліпшення стану СТВ у трудових колективах підприємств добувної промисловості і розроблення кар'єрів, забезпечення соціальної стабільності у регіоні.