E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 SUM1702202014 лютого відбулась робоча зустрічначальника відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О. Пирогова із заступником голови Сумської обласної ради Т. Головко.
  О. Пирогов поінформував про результати роботи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та сприяння їх вирішенню у 2019 році. Так, упродовж звітного періоду фахівці Відділення сприяли вирішенню 21 КТС(К), з яких вирішено 20 КТС(К) на 9 підприємствах. Крім того, поінформував, що у лютому 2020 року знято з реєстрації КТС(К) в АТ "Сумське НВО", у зв'язку із припиненням трудових відносин, зокрема через звільнення з роботи більш як двох третин найманих працівників, які висували відповідні вимоги.
   О. Пирогов зазначив що фахівці Відділення вживали усіх необхідних заходів з метою покращення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах області та своєчасного врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ. Крім того, звернув увагу, що Відділення активно співпрацювало з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, організаціями профспілок та роботодавців. З метою обміну інформацією, оперативного реагування на ускладнення стану СТВ, пошуку шляхів врегулювання розбіжностей, надання роз'яснень та консультацій щодо практичного застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" упродовж минулого року працівниками Відділення проведено 16 робочих зустрічей з представниками Сумської облдержадміністрації, обласної ради, райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, 11 – з представниками профспілок, 6 – з представниками роботодавців.
   Насамкінець зустрічі сторонами підсумовано результати співпраці та обговорено шляхи подальшої взаємодії щодо забезпечення здійснення соціального діалогу, проведення заходів задля своєчасного врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ та вирішення КТС(К).