E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    21 листопада з метою активізації взаємодії між відділенням НСПП в місті Києві та Київській області (Відділення) та Головним управлінням Держпраці у Київській області проведено робочу зустріч, на якій були присутні начальник Відділення Д. Коцупал, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення м. Глухова, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Київській області (Головне управління) В. Андрієнко та начальник управління з питань праці Головного управління В. Шаботинський.
   Під час робочої зустрічі, зокрема, розглянуті питання взаємодії Головного управління з Відділенням та профспілковими організаціями.
    Д. Коцупал поінформував про певні аспекти діяльності Відділення та зазначив, що дана зустріч – унікальна можливість не тільки зібратись разом та обмінятись новими напрацюваннями та досягненнями, а й обговорити нагальні питання, які потребують першочергового вирішення. Крім того, звернув увагу на колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К)) між найманими працівниками Київської міської психоневрологічної лікарні № 2, Київських міських психоневрологічних диспансерів №№ 3,4,5 та Департаментом охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Повідомив про стан соціально-трудових відносин на окремих підприємствах, які перебувають на обліку Відділення у системі запобігання виникненню КТС(К), а саме: ДП "Завод порошкової металургії", Іноземному підприємстві "Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед" та філії "Київкомбікорм" ТОВ "Комплекс Агромарс" (м. Київ).
     Учасники зустрічі наголосили на важливості співпраці в рамках соціального діалогу задля попередження порушення роботодавцями законодавства про працю, запобігання виникненню КТС(К) та підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.
     По завершенню зустрічі обговорено шляхи подальшої взаємодії щодо сприяння зменшенню рівня соціального напруження та поліпшення стану СТВ у трудових колективах, запобігання виникненню КТС(К) та їх своєчасному вирішенню.