E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

nspp18112019   Відповідно до робочого плану проєкту на 2019 рік "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні", що виконується Міжнародною організацією праці за дорученням Уряду Данії спільно з експертами Міжнародного тренінгового центру МОП у м. Турин, 18 листопада 2019 року у м. Київ розпочато тренінг на тему: "Медіація у трудових спорах", у якому взяли участь Голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс, заступник Голови Національної служби посередництва і примирення Сергій  Гербеда, начальник відділу аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Олена Скуратовська, начальник відділу правового забезпечення Олександр Акімов,  заступник начальника відділу правового забезпечення Ліана Калініна.
    Крім того, учасниками тренінгу стали начальники відділень Національної служби посередництва і примирення в Волинській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській, Херсонській областях, місті Києві та Київській області, а також заступники начальників відділень в Дніпропетровській та Хмельницькій областях, радники Голови Національної служби посередництва і примирення Надія Зарько та Микола Красько, доктор юридичних наук, декан юридичного факультету Сумського національного аграрного університету, трудовий арбітр Національної служби посередництва і примирення Світлана Запара.
     У офіційному відкритті заходу взяли участь Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, Старший радник Проєкту Джемал Ходжіч, старший спеціаліст з питань соціального діалогу та трудового законодавства Крістіна Міхес, консультант з посередництва/переговорів, директор-засновник ТОВ "Strathesk Resolutions" Малкольм Каррі.
   Зазначений проєкт спрямований на надання технічної підтримки Уряду України та соціальним партнерам у сфері посилення тристороннього соціального діалогу та інституту колективних переговорів.
     У своєму виступі Олександр Окіс привітав усіх присутніх з 21-ю річницею від дня утворення Національної служби посередництва і примирення та висловив вдячність організаторам за надану можливість отримання знань у такому заході.
   Голова НСПП зазначив, що останні зміни на глобальному ринку праці вплинули на традиційні методи врегулювання трудових спорів. Сьогодні зростає визнання ефективності методів їх врегулювання на основі консенсусу, зокрема посередництва. Додав, що надання урядові та соціальним партнерам допомоги щодо поліпшення регулювання ринку праці на національному та регіональному рівнях сприятиме досягненню основної мети соціального партнерства – забезпечення соціального миру в суспільстві та підвищення стандартів якості життя населення.
     Тренінг триватиме до 20 листопада 2019 року включно.