E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

17 жовтня начальник відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні Запорізької міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати (Комісія), яке відбулось під головуванням начальника управління з питань праці Запорізької міської ради Ю. Швеця.

Згідно порядку денного розглянуті питання щодо стану погашення заборгованості та своєчасності виплати поточної заробітної плати на підприємствах комунальної форми власності (обласного, міського та районного підпорядкування) та у бюджетних установах, фінансування яких здійснюється із місцевих бюджетів, організації роботи щодо погашення заборгованості із заробітної плати, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду, виконання підприємствами затверджених графіків погашення заборгованості із заробітної плати, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

У засіданні взяли участь керівники 12 підприємств та представники районних адміністрацій Запорізької міської ради, які доповіли про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, вжиті заходи щодо її погашення та перспективи повного погашення боргів.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Запоріжжя станом на 01.09.2019 склала 85,2 млн грн, зокрема на 10 економічно активних підприємствах – 32,4 млн грн. Серед економічно активних підприємств найбільшими боржниками є Запорізьке Державне підприємство "Кремнійполімер", Класичний приватний університет, ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат".

      Під час обговорення ситуації, яка склалась на підприємствах-боржниках, начальник Відділення поінформував, що на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебуває 11 конфліктних ситуацій на підприємствах міста (зокрема 8 – на економічно активних підприємствах). В рамках превентивної роботи фахівцями Відділення проводяться узгоджувальні зустрічі зі сторонами соціально-трудових відносин, надаються роз'яснення щодо практичного застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Так, з початку року проведено 143 узгоджувальні зустрічі, зокрема на підприємствах міста – 48.