E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

SUM1810201918 жовтня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О. Пирогова з тимчасово виконуючим обов'язки голови Сумської облдержадміністрації І. Боршошем.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах області, що відзначаються підвищеним рівенем конфліктогенності, зокрема КП "Шосткинський казенний завод "Зірка" та ПАТ "Сумське НВО".

 

О.Пирогов повідомив, що згідно з інформацією Головного управління статистики у Сумській області станом на 01.10.2019 заборгованість із виплати заробітної плати мали 12 підприємств міста. З початку жовтня підприємство-боржник ПАТ "Сумське НВО" погасило заборгованість по заробітній платі у сумі 831,8 тис грн, ТОВ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" – 114 тис грн.

Крім того, О. Пирогов поінформував про результати роботи Відділення щодо сприяння вирішенню КТС(К) у ПАТ "Сумське НВО", зокрема зазначив, що кожного місяця проводяться узгоджувальні зустрічі з головою профкому об’єднаної первинної організації профспілки працівників машинобудування та металообробки ПАТ "Сумське НВО" В. Соцковим.

Начальник Відділення підкреслив, що фахівці Відділення здійснюють моніторинг стану СТВ на підприємствах, установах, організаціях області.

       По завершенню зустрічі сторони вкотре наголосили на важливості ефективної взаємодії Відділення з органами виконавчої влади задля зменшення рівня соціального напруження в трудових колективах підприємств, установ та організацій Сумщини.