E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

05 вересня 2019 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства Запорізької області (Комісія) під головуванням заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації В. Скоблікова.

Відповідно до порядку денного на засіданні Комісії розглянуто питання про стан виконання заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та своєчасності виплати поточної заробітної плати на КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради.

У ході засідання директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, заступник голови Комісії В. Литвиненко поінформував про ситуацію щодо погашення боргу із виплати заробітної плати на підприємствах галузі області, зокрема, на КП "Облводоканал", яка станом на 01.09.2019 склала 10,3 млн грн.

Генеральний директор КП "Облводоканал" С. Басанський доповів про стан погашення заборгованості із заробітної плати перед найманими працівниками підприємства та його структурних підрозділів. Звернув увагу присутніх на проблемні питання, які виникають на підприємстві та окреслив заплановані заходи щодо виходу із ситуації, що склалась. С. Басанський наголосив, що підприємство має намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Лише встановлення економічно обґрунтованих тарифів дозволить підприємству забезпечувати безперебійне та якісне надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, вчасно і в повному обсязі розраховуватися з обов'язковими поточними платежами та забезпечувати беззбиткову діяльність. Крім того, запевнив, що кошти, які надаватимуться підприємству з обласного бюджету в рамках регіональної цільової обласної програми, спрямовуватимуться на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам КП "Облводоканал" та його структурних підрозділів.

У свою чергу С. Четвертак зазначив, що конфліктні ситуації на КП "Облводоканал" та 5 його структурних підрозділах перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Крім того, у серпні 2019 року до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності внесено Розівський експлуатаційний цех з водопостачання КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради, на якому існує заборгованість із виплати заробітної плати перед найманими працівниками.

Зі сторонами соціально-трудових відносин підприємства була проведена консультативно-правова та роз'яснювальна робота щодо вирішення конфліктних питань в правому полі. Проведено чотири узгоджувальні зустрічі з представниками КП "Облводоканал" та три – з представниками його структурних підрозділів.

На засіданні Комісії виступила голова Запорізької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення А. Малигіна, яка зосередила увагу членів Комісії на проблемах підприємств житлово-комунального господарства Запорізької області та проведених профспілкою заходах щодо відстоювання інтересів найманих працівників.