E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Тернопільській області (Відділення) у тісній взаємодії з органами місцевої влади здійснює комплекс заходів, спрямованих на погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області, стабілізацію стану соціально-трудових відносин у трудових колективах, а також на вирішення найбільш гострих питань у сфері соціально-економічного життя міста Тернополя.

Упродовж серпня 2019 року відбулось 2 засідання Тернопільської міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія), під головуванням начальника управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Т. Корчак, у яких взяла участь начальник Відділення Н. Шершньова.

У ході засідань Н. Шершньова інформувала членів Комісії про заходи, які вживались Відділенням з метою сприяння вирішенню 2 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), між найманими працівниками конструкторсько-технологічного відділу та адміністрацією акціонерного товариства "Тернопільський радіозавод "Оріон", а також між найманими працівниками картонажної дільниці та адміністрацією підприємства об'єднання громадян "Тернопільське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих", в якому між сторонами КТС(К) досягнуто домовленості щодо виконання вимоги найманих працівників.

Також на засіданнях Комісії було заслухано керівників 12 підприємств стосовно розгляду питань:

– заборгованості із виплати заробітної плати: АТ "ТРЗ "Оріон", ТДНТП "Промінь";

– зниження рівня сплати акцизного податку та дотримання законодавства з питань оплати праці: ТОВ "Фірма "Аніда-ЛТД", Аскор-Україна, ТзОВ Продовольча мережа "Калина", ТРЦ "Подоляни", ТОВ "Рома", ТзОВ "Гал-Леобуд", Vape bar "Туман", ФОП Тимошик М.М., ТОВ "Автопалац Тернопіль", ТзОВ "ВКФ "Еліт Пласт";

– встановлення нічного режиму роботи закладам торгівлі, побуту, ресторанного господарства та закладам дозвілля: ТОВ "Клевер Сторс".

У ході засідань членами Комісії надавались відповідні роз'яснення щодо дотримання законодавства з питань оплати праці. Представникам окремих підприємств висловлено зауваження щодо необхідності пошуку можливостей підвищення середньомісячної заробітної плати до рівня середнього показника по м. Тернопіль. За результатами засідань представникам підприємств надано відповідні доручення.

Інформацію отриману під час засідань Комісій доведено до відома працівників Відділення з метою її врахування при здійсненні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста Тернополя.