E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

POL0209201929 серпня начальник відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) О. Атаманюк взяла участь у розширеному засіданні обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати та дотримання державних соціальних гарантій у сфері оплати праці на підприємствах, установах та організаціях.

Засідання відбулось під керівництвом в.о. голови Полтавської ОДА О. Пругла. В роботі Комісії взяли участь керівники та представники галузевих департаментів облдержадміністрації, управлінь контролюючих та правоохоронних органів, облпрофради. 

Під час засідання розглянуто питання щодо стану погашення боргів із заробітної плати, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та своєчасності виплати поточної заробітної плати на підприємствах області.

Обговорено ситуацію, яка склалась на ДП "Полтавський облавтодор" та його філіях. За даними моніторингу на підприємстві щомісячно спостерігається порушення встановлених строків виплати заробітної плати.

О. Атаманюк повідомила про конфліктну ситуацію між найманими працівниками та адміністрацією філії "Копилянська дорожньо-експлуатаційна дільниця"ДП "Полтавський облавтодор", яка з серпня поточного року перебуває на обліку Відділення у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)). Філії "Лубенська ДЕД" та "Миргородський райавтодор" внесені до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

Крім того, начальник Відділення відмітила позитивну динаміку погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах групи ТОВ "Гадячсир", що свідчить про стабілізацію стану соціально-трудових відносин в колективахТОВ "Техмолпром" та ТОВ "Торговий дім Гадячсир-Україна", які перебувають в системі запобігання виникненню КТС(К).

О. Атаманюк підкреслила, що фахівцями Відділення постійно здійснюється моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах, в установах, організаціях області.

     Під час засідання Комісії обговорено план проведення спільних заходів, спрямованих на поліпшення ситуації щодо виплати заробітної плати та стабілізації стану СТВ на підприємствах області.