E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

21 серпня 2019 року головний спеціаліст відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) О. Кротова взяла участь у засіданні міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія).

 

На початку засідання начальник управління соціального розвитку виконавчого комітету Полтавської міської ради Н. Бондаренко ознайомила членів комісії зі статистичними даними щодо заборгованості із виплати заробітної плати, яка виникла на 10 підприємствах міста, і станом на 01.08.2019 склала майже 15,2 млн грн. Порівняно з початком року сума боргу зменшилась на 13,3%.

Н. Бондаренко повідомила, що сума заборгованості на державних підприємства-банкрутах склала 11,2 млн грн. Зокрема, на ДП виробниче об'єднання "Знамя" – 5,5 млн грн; ДП "Полтаванафтогазгеологія" НАК "Надра України" – 2,2 млн грн; ДНТП "Бурова техніка" (економічно не активне) – 402,1 тис грн; у ЗАТ МБУ-8 – 123,4 тис грн. Арбітражні керуючі підприємств-банкрутів спрямовують роботу на прискорення проведення ліквідаційної процедури, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплату податків до Пенсійного фонду України та інших податків.

У ході засідання заслухано керівників підприємств-боржників та представників управлінь соціального захисту населення Шевченківського, Київського та Подільського районів міста Полтави, які звітували про проведену роботу щодо зменшення заборгованості із виплати заробітної плати.

Фахівець Відділення повідомила про хід вирішення КТС(К) на ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів". Також поінформувала про вжиті Відділенням заходи, спрямовані на запобігання виникненню КТС(К) на підприємствах, установах, організаціях міста.

Члени Комісії прийняли протокольні рішення, спрямовані на врегулювання розбіжностей та усунення заборгованості із виплати заробітної плати.

За результатами засідання Комісії,відбулась нарада з працівниками Відділення, на якій прийнято рішення щодо вивчення стану соціально-трудових відносин на ДП "Державний проектний інститут містобудування "Міськбудпроект", через несвоєчасну виплату заробітної плати найманим працівникам та взяття конфліктної ситуації на облік Відділення.