E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

08 та 09 серпня фахівці відділення НСПП в Харківській області взяли участь у засіданнях з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 

На засіданні обласної тимчасової комісії, в якому взяв участь начальник Відділення С. Лайков, розглянуто статистичну інформацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати в розрізі галузей економіки та обговорено причини її виникнення. Заслухано звіти представників підприємств-боржників щодо стану виплати заробітної плати, зокрема, на ПАТ "Харківський електромеханічний завод "Укрелектромаш", ТОВ "СКБ Укрелектромаш", КП "Богодухіввода", КП "Чугуїввода", КП "Жилсервіс".

Керівники та представники підприємств доповіли про вжиті заходи щодо покращення фінансово-економічного становища підприємств, забезпечення продуктивної зайнятості, ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати. На більшості підприємств складено графіки погашення боргів. Згідно з графіками у поточному році передбачено повне погашення заборгованості на ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш" та КП "Богодухіввода". Також заплановано суттєве погашення боргів у ТОВ "СКБ Укрелектромаш".

Через наявність заборгованості із виплати заробітної плати на обліку Відділення в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебувають конфліктні ситуації на ПАТ "Харківський електромеханічний завод "Укрелектромаш", ТОВ "СКБ Укрелектромаш" та КП "Жилсервіс". КП "Богодухіввода" перебуває у Базі даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

Начальник Відділення надав представникам вищезазначених підприємств відповідні рекомендації щодо покращення стану соціально-трудових відносин у колективах.

На засіданні робочої групи адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради, в якому взяла участь головний спеціаліст Відділення С. Єськова, детально обговорено стан соціально-трудових відносин на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка". Заборгованість із виплати заробітної плати на заводі з початку року зросла майже в 2 рази. Конфліктна ситуація на підприємстві перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

За результатами участі у засіданнях обласної комісії та робочої групи у Відділенні проведено нараду, під час якої обговорено перспективи подальшої роботи з підприємствами-боржниками. Враховуючи наявність заборгованості із виплати заробітної плати, що може стати причиною загострення стану соціально-трудових відносин, КП "Чугуїввода" внесено до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.