E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

 

VIN020820192 серпня 2019 року відділенням НСПП у Вінницькій області проведено круглий стіл на тему: "Соціальний діалог як пошук шляхів вирішення конфліктних ситуацій на підприємствах Вінниччини", у засіданні якого взяли участь фахівці відділення НСПП у Вінницькій області, представники відділу праці та соціально-трудових відносин Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА та Управління Держпраці у Вінницькій області.

 

На початку засідання начальник Відділення Б. Мусієнко ознайомив присутніх з роботою Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах Вінниччини.

Під час засідання значну увагу приділено конфліктним ситуаціям, що виникли у КНВО "Форт" МВС України та ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону", загальна сума заборгованості із заробітної плати на яких становить майже 73% від боргу на економічно активних підприємствах Вінниччини.

Також обговорено конфліктні ситуації на КП "Городківка-комунсервіс"; ДП "Теплокомуненерго Маяк" ПАТ "Вінницький завод МАЯК"; ПАТ "Ладижинський завод залізобетонних конструкцій" та у Вінницькій філії ДП "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу"; проаналізовано чинники, що призвели до ускладнення соціально-трудових відносин на даних підприємствах.

Учасники засідання висловили свої пропозиції щодо врегулювання розбіжностей між сторонами соціального діалогу на вищезазначених підприємствах з метою недопущення ескалації конфліктних ситуацій в колективні трудові спори (конфлікти) та наголосили на необхідності дотримання законодавства про працю та розвитку соціального діалогу.

За результатами засідання круглого столу прийнято рішення щодо внесення на розгляд Вінницької обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат питання стану соціально-трудових відносин на даних підприємствах.

Крім того, вирішено організувати інформаційно-консультаційну зустріч у КНВО "Форт" з метою попередження проведення несанкціонованих акцій протесту, провести спільну узгоджувальну зустріч на ДП "Теплокомуненерго Маяк", а також взяти участь у роботі Ладижинської міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.