E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

23 липня відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на підприємствах Дніпропетровської області під головуванням заступника директора департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА-начальника управління трудових відносин, зайнятості населення та умов праці Ю. Петренко. В якості члена комісії у засіданні взяла участь в.о. начальника відділення НСПП в Дніпропетровській області В. Гондза.

На засіданні озвучено статистичні дані щодо заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області. Так, порівняно з початком року сума заборгованості збільшилась на 82,1% і станом на 01.07.2019 склала близько 243,9 млн грн.

Під час засідання обласної комісії заслухано керівників підприємств-боржників щодо причин виникнення та перспектив погашення заборгованості із виплати заробітної плати, зокрема на:

– державному підприємстві "Виробниче об'єднання південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" (заборгованість склала 70,5 млн грн), конфліктна ситуація на якому перебуває на обліку відділення НСПП. Фахівці Відділення здійснюють постійний моніторинг стану соціально-трудових відносин на підприємстві;

–комунальному підприємстві "Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровської обласної ради" (заборгованість – 835 тис грн);

–ПрАТ "Завод металоконструкцій Укрсталь Дніпро" (1,2 млн грн);

–ТОВ "Універсал-Центр" (697,1 тис грн.);

–державному підприємстві "Дніпровський проектний інститут" (1,7 млн грн).

Членами комісії надано рекомендації керівникам підприємств щодо складання планів погашення заборгованості із виплати заробітної плати та обговорено шляхи подолання фінансової кризи на підприємствах.

На нараді відділення НСПП фахівцями обговорено ситуацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати на вищезазначених підприємствах. Прийнято рішення про внесення до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності, зокрема: ПрАТ "Завод металоконструкцій Укрсталь Дніпро", ТОВ "Універсал-Центр", ДП "Дніпровський проектний інститут".