E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

12 липня 2019 року відбулось засідання Новозаводської районної у місті Чернігові комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів (Комісія), в якому взяв участь головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) Б. Піроцький.

Розпочав засідання заступник голови Комісії (заступник голови Новозаводської районної у місті Чернігові ради) В. Велігорський, ознайомивши присутніх із вжитими заходами щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати.

Заступник начальника відділу праці управління праці та соціального захисту населення райради Г. Полова доповіла про загальну ситуацію на суб’єктах господарювання району. Так, станом на 01.07.2019 борг склав майже 4 млн грн.

На засіданні доповідали керівники підприємств-боржників: ДП "Чернігівторф" та ПрАТ "КСК "Чексіл". У зв'язку з розбіжностями між сторонами соціально-трудових відносин щодо існування заборгованості із виплати заробітної плати, конфліктні ситуації на даних підприємствах перебувають на обліку Відділення в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Було заслухано пояснення керівників підприємств про причини виплати заробітної плати найманим працівникам нижче її законодавчо встановленого рівня. Порушення даної законодавчої норми викликане низкою причин, серед яких ключовими є: зниження попиту на продукцію та послуги; значне податкове навантаження; зростанням вартості комунальних послуг; значна плинність кадрів.

     На Комісії виступили заступник начальника управління праці та соціального захисту населення райради О. Зінченко та головний спеціаліст Відділення Б. Піроцький.