E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Зайцева, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в місті Києві та Київській області

 

26 червня 2019 року начальник відділення НСПП в місті Києві та Київській області (далі – Відділення) Д. Коцупал та завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення М. Кухарська взяли участь у черговому засіданні тимчасової комісії Київської обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на підприємствах, установах та організаціях Київської області (далі – Комісія).

Засідання Комісії відбулось під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки голови КОДА В. Кучера, який наголосив, що право на своєчасне отримання винагороди за працю захищається законом. Також, повідомив, що невиплата заробітної плати – це одна з найболючіших соціальних проблем, а її вирішення залежить від спільної роботи усіх органів виконавчої влади, профспілкових організацій та організацій роботодавців.

У ході засідання Комісії, директор Департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації І. Мещана поінформував присутніх про стан організації роботи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області.

Під час Комісії було заслухано керівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску, зокрема Баришівського, Богуславського, Києво-Святошинського районів та міст Бровари і Славутич.

Згідно статистичних даних, станом на 01.06.2019 заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах становить 146,4 млн грн.

Найбільшою в Київській області залишається заборгованість із виплати заробітної плати у ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" (Бориспільський район), яке рішенням Господарського суду Київської області від 10.07.2015 визнано банкрутом. На даний час підприємство перебуває у процесі ліквідації.

Окрему увагу було зосереджено на пріоритетності посилення заходів, спрямованих на погашення заборгованості із виплати заробітної плати у ПАТ "Броварський завод пластмас" (м. Бровари Київської області), де заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.06.2019 становить 294,3 тис грн.

Зі слів керівника підприємства С. Мельника стало відомо, що дану заборгованість буде ліквідовано упродовж липня поточного року.

За підсумками роботи Комісії органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надано відповідні доручення, спрямовані на погашення заборгованості із виплати заробітної плати та єдиного соціального внеску.

По завершенню засідання Комісії у приміщенні Відділення відбулась нарада, у ході якої було обговорено актуальні питання підприємств, установ та організацій Київської області, вирішення яких знаходиться в повноваженнях служби, та можливі шляхи їх вирішення.