E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

У. Бачинська, головний спеціаліст відділення НСПП в Івано-Франківській області

IF3105201930 травня 2019 року начальник відділення НСПП в Івано-Франківській області далі – Відділення) Р. Баб’юк взяв участь в засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія). Засідання Комісії відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Б. Кобилянського. В роботі Комісії також взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в області, головного управління Державної фіскальної служби в області, керівники підприємств-боржників та арбітражні керуючі.

На порядку денному було обговорено питання про стан виконання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати економічно активними підприємствами, установами і організаціями області.

Головуючий Б. Кобилянський доповів, що за січень-квітень 2019 року виплачено майже 4,6 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Відсутні борги в бюджетній сфері та в 13 районах і містах обласного значення. За цим показником область займає 10 позицію щодо інших областей України та 6 місце по показнику заборгованості перед працівниками економічно активних підприємств. Станом на 01.05.2019 залишилося невиплачено майже 29 млн. грн. заробітної плати. Незважаючи на те, що в структурі загальної суми боргу основна частина припадає на підприємства-банкрути (22 млн. грн. або 76,2%), на економічно активних підприємствах області існує заборгованість із заробітної плати в сумі майже 6,9 млн. грн. Упродовж квітня 2019 року заборгованість із виплати заробітної плати зросла на 158 тис. грн., що пов'язано з виникненням боргів з оплати праці на ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат", у філії "Тлумацький райавтодор" ДП "Івано-Франківський облавтодор", ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут "Івано-Франківськагропроект", а також із зростанням суми боргу на ДП "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод".

Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – начальник управління праці Я. Ульванська доповіла присутнім про стан виконання графіків погашення заборгованості з виплати заробітної плати підприємствами, установами і організаціями області, акцентувала увагу на проблемних питаннях, які потребують негайного вирішення.

Начальник Відділення Р. Баб’юк поінформував присутніх про стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах, установах та організаціях на яких Відділення здійснює заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Керівники підприємств-боржників доповіли про стан справ на підприємствах та про вжиті ними заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

          За результатами засідання Комісії Р. Баб’юк провів робочу нараду з фахівцями Відділення, на якій було обговорено стан СТВ на підприємствах-боржниках області та визначено подальші заходи щодо стабілізації стану СТВ на даних підприємствах.