E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Кравцова, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

 

23 квітня 2019 року відбулося засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації (далі – Департамент). На захід було запрошено члена колегії – начальника відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) В. Бойко.

До порядку денного включено наступні питання:

– про підготовку до оздоровчого сезону 2019 року;

– про виконання державних програм в частині фінансування в I кварталі 2019 року;

– про стан використання бюджетних коштів за усіма видами державних допомог та здійснення державного контролю під час надання соціальної підтримки населенню області;

– про роботу Департаменту з виконання актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень, доручень голови обласної державної адміністрації та підсумки роботи зі зверненнями громадян у 2018 році.

Директор Департаменту Г. Причина зазначив, що особлива увага приділяється стану підготовки до оздоровчого сезону 2019 року. З метою виконання Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" керівникам структурних підрозділів соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення необхідно вжити заходи щодо неухильного виконання розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 29 березня 2019 року № 239 "Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році та підготовку до оздоровчого сезону 2019 року".

Г. Причина підкреслив, що з метою забезпечення повної та своєчасної реалізації пріоритетних завдань і доручень у галузі соціального захисту та якісного соціального забезпечення населення та осіб, які мають право на пільги, в області своєчасно розпочато роботу по використанню коштів згідно затверджених фінансових показників.

Щодо стану освоєння бюджетних коштів за усіма видами державних допомог та здійснення державного контролю під час надання соціальної підтримки населенню області, проводяться постійні перевірки поданої інформації про доходи, реєстрів речових прав на нерухоме майно, обмін інформацією з органами юстиції тощо.

Упродовж 2018 року та I кварталу 2019 року діяльність Департаменту була спрямована на якісне виконання завдань, визначених законами України, актами та дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, обласної державної адміністрації, та вдосконалення організації роботи по реалізації громадянами конституційного права на звернення. Департаментом постійно вживаються заходи щодо кваліфікованого, неупередженого виконання поставлених завдань та всебічного розгляду, з практичним розглядом порушених у зверненнях питань.

По завершенню колегії В. Бойко обговорила із директором Департаменту питання кваліфікованого та своєчасного розгляду колективних звернень громадян, задоволення їх законних прав та інтересів, надання конкретних та обґрунтованих відповідей.

Також керівництвом Відділення та Департаменту було прийнято рішення щодо проведення у травні місяці поточного року наради та круглого столу щодо питань виконання державних програм, використання бюджетних коштів та соціального забезпечення населення Херсонщини.