E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Поточні новини

Робоча зустріч із заступником голови з питань діяльності виконавчих органів Хустської міської ради

 

zk150424

15 квітня відбулася робоча зустріч керівника відділення НСПП у Закарпатській області Романа Котлярова, фахівців відділення із заступником голови з питань діяльності виконавчих органів Хустської міської ради Василем Калиним.

Під час зустрічі обговорено стан та динаміку соціально-трудових відносин у трудових колективах комунальних підприємств міста. Значної уваги сторони приділили актуальним питанням розвитку соціального діалогу в регіоні в умовах дії воєнного стану. 

Роман Котляров надав роз’яснення щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану та практичного застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». 

Василь Калин повідомив, що стан соціально-трудових відносин у колективах комунальних підприємств міста Хуст стабільний, заборгованість із виплати заробітної плати відсутня. 

Зустріч керівництва НСПП з новопризначеною директоркою Офісу МОП в Україні Аїдою Ліндмаєр

 

ca15042024

12 квітня з робочим візитом до НСПП завітали директорка Офісу Міжнародної організації праці в Україні Аїда Ліндмаєр та національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук. Під час зустрічі керівництво НСПП та гості обговорили широке коло питань, зокрема щодо:
-ініціатив НСПП, успішно реалізованих за підтримки МОП;
-напрацювань робочої групи, яка працювала над законопроєктом «Про колективні трудові спори»;
-роботи робочої групи, яка наразі працює над новою редакцією Закону України «Про соціальний діалог в Україні»;
-пошуку оптимальних критеріїв репрезентативності профспілок та організацій роботодавців.
Окремо розглянуто питання посилення інституційної спроможності НСПП щодо запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів.
Голова НСПП Дмитро Кухнюк наголосив на важливості поглиблення соціального діалогу у нинішній час та у період повоєнного відновлення України.
Також сторони сфокусувалися на співпраці, підготовці та реалізації проєктів та програм.

Моніторинг стану соціально-трудових відносин у закладах культури Волинської області

 
11 квітня відбулася робоча онлайн-зустріч фахівців відділення НСПП у Волинській області Олени Середюк та Мирослави Дудар із заступником начальника  управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я Тетяною Нечипорук.

Взаємодія і перспективи: робоча зустріч Голови НСПП Дмитра Кухнюка

 

ca1004241

Сьогодні відбулася робоча зустріч Голови НСПП Дмитра Кухнюка зі старшим спеціалістом з державного управління та оцінювання Nordic Consulting Group A/S Франком Рункелем та головою правління, експерткою з моніторингу та оцінювання ГО «Українська асоціація оцінювання» Ольгою Красовською.
Під час зустрічі розглянули питання проведення незалежного оцінювання результатів впровадження Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Водночас увагу сфокусували на питаннях ефективності та підтримки соціального діалогу в Україні, перспектив його розвитку та пошуку нових сучасних форм.
На завершення зустрічі обговорили можливі форми подальшої співпраці в разі продовження проєкту.

Відбулося чергове обговорення рекомендацій МОП за результатами експертизи законопроєкту «Про колективні трудові спори»

 

ca100424

9 квітня у Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося чергове обговорення рекомендацій, наданих Міжнародною організацією праці за результатами проведеної експертизи проєкту Закону України «Про колективні трудові спори». 

Члени робочої групи розглянули усі рекомендації, висловили думки та внесли пропозиції.

За результатами обговорення домовились про додаткові консультації із представниками СПО.

Офіційна інформація